subota, 30. ožujka 2013.

SRETAN VAM USKRS


Vjerovanjem  u Kristovo uskrsnuće postajemo sposobni izaći  iz zatvorenosti i vidjeti dalje od vlastitih križeva,siromaštva, odbačenosti i bolesti. 

 Snagom vjere u Kristovo uskrsnuće mi shvaćamo da nad patnjom križa sjaji uskrsna zora, da će nakon crnih oblaka sveopće neizvjesnosti zasjati sunce radosti. Vjera u uskrsnuće trajni je izvor snage za život, jer ona zna da nijedna žrtva i ljubav nisu uzaludni.
Čitajući jedan članak o nadolazećem blagdanu jako me dojmila jedna misao koju je napisao sam autor , a koja glasi - 


Svako od nas prepoznaje sebe u svojim životnim križevima, koji nikoga ne mimoilaze. No, križ nema posljednju riječ u našem životu jer Isus je uskrsnuo! Naš Bog umro je za svakoga od nas, i ustao iz groba, kako bismo mi, koji smo ga se po grijehu odrekli, imali novi, vječni život. Zato slaviti Uskrs znači slaviti život, svjetlost, novi dan, znači dopuštati Kristovoj ljubavi, Kristovu Duhu, da nas obuzme i ispuni, te on u nama i po nama čini djela mira, spasenja, obraćenja, pomirenja, djela ljubavi i milosrđa. To je vjera u Uskrsnuće i nju treba živjeti"







Pobjedom nad smrću Isus je upravo za ljude koji prolaze tamne trenutke svog života, postao je saputnikom, prijateljem koji s njima zajedno prolazi uspone i padove. Isus nam se uskrsnućem daruje kao suputnik kroz život, kao što je bio suputnikom onim učenicima na putu u Emaus.

Ko Ga nađe bit će sretan i preradostan i zato želim svima SRETAN USKRS !!!!!

      Mario