subota, 31. ožujka 2012.

CVJETNICA


Cvjetnica je nedjelja kojom započinje Veliki tjedan prije Uskrsa pa se naziva i Nedjeljom muke Gospodinove. Njom započinje Veliki ili Sveti tjedan, kada u 8 dana slavimo najveće tajne kršćanstva: Isusovu muku, smrt, pokop i uskrsnuće. Cvjetnica je uvod u to slavlje.
 
Kad je ulazio u Jeruzalem, narod je dočekao Isusa mašući palminim i maslinovim grančicama.
Taj trijumfalni ulazak u Jeruzalem pokušao sam dočarati slijedećom ilustracijom, a kojoj
sam dao naziv – DOLAZI SVJETLO SVIJETA 

 Mario

srijeda, 7. ožujka 2012.

Dan žena , 8 mart

Dan žena ili famozni 8. mart!
 Tako su ga nekad zvali, a danas ga se jedva prisjećamo. No, tu je i obilježava se... ma zar je to bitno? 

 
Danas bismo trebali svakoj ženi čestitati Dan žena – iz jednostavnog razloga: zato što je žena. Sigurno se mnoge žene smješkaju na ovu pomisao jer zvuči ohrabrujuće. I baš zbog te hrabrosti, zbog ustrajnosti i snage, i zbog nemoći, zbog prepreka i zabrana, nježnosti i zaborava, sjećanja i pažnji, dodira i suza, osmjeha i rana, pameti i mudrosti, tuge i radosti, trebali bismo svakoj ženi čestitati Dan žena. Trebali bismo čestitati svakoj ženi što voli, što može i zna, što se bori i protivi, što jest i što uspije – biti Žena.

 

Današnji dan je sasvim običan. No, možda je to i normalno za ženski praznik. Običan dan, kao što su obične sve  žene… i one koje to žele priznati i one koje to ne žele. Obične, a tako neobične. Žene, zbog kojih je svijet veseliji i tužniji istovremeno, žene zbog kojih su se vodili ratovi, izmišljali korzeti, parfemi i automobili, žene koje su sve nas donijele na ovaj svijet i usput zaboravljale koliko su drugačije, jedinstvene i posebne, jednostavne i obične žene.
 I baš danas je njihov dan – i treba im čestitati... zato što su žene.


 

Zato, ŽENAMA, moje čestitke svima Vama, danas!!! Ali i sutra, i prekosutra, i baš svaki dan!


Još jednom svim ženama ovog svijeta želim da Vam čestitam DAN ŽENA !

                Mario